2008-08-29

Första och sista gången...

Vi trotsade vädret och tog oss till Sundbyberg igår och mötte upp Friisan och Teddy 2 Drunk. Ett mycket bra beslut nu i efterhand! Himlans trevligt!

Hela Sturegatan var fullsmockad med folk! Längst med gatan var det små stånd där det såldes te, bröd, barnkläder etc etc... Ja, sånt som säljs på en marknad. Ett cover band drog några välkända sånger som alla sjöng och dansa till...
Vi tog oss fram och tillbaka på gatan innan vi bestämde vi oss för att slurpa i oss lite kräftor. Kräfttalltik med bröd, ost och en folkis 3,5: 60 Spänn! Som hittat!
När vi sen vill köpa en öl till så visa det sig att ölen bara kosta 10 kr/ st! OK, det var bara folkisar, men vad fan, det går också ner!



Tok nöjda och förväntansfulla på att få i oss några öl till så kom det... Dropparna från himlen, så typiskt! Vi drar då därfrån och hinner knappt ställa oss under tak när det helt plötsligt vräker ner! Skit besvikna, vi ville ju inte gå hem ännu!

Vädergudarna måste hört våra tankar, för helt plötsligt så ger vädret med sig. Vi tar oss då längts ner på gatan där surströmmings ståndet var placerat (av förklarliga skäl). En liten knodd går förbi:
Usch vad det luktar!

Jag provade surströmming första gången förra året hos svärpäronen och det var nog första och sista gången! Bara lukten nu fick mig faktiskt att må lite illa...
Friisan och Teddy 2 drunk har aldrig provat och var tokladdade! Iaf Friiisan som fått för sig att det ska vara jättegott! Fråga mig inte vad hon fått det ifrån?
Till ett Big Bands toner sätter Friisan sitt första bett i surströmmingsrullen:
Hennes min efter första tuggan är helt obeskrivlig! Fy fan vad kul! Inte riktigt som hon hade tänkt sig kan man säga!


Däremot så verka Teddy 2 drunk faktiskt tycka om det!

Efter ett par öl fick vi nog av lukten och gick hemåt. Stackars Friisan mådde riktigt illa efter hennes surströmmingsdebut...
Trots det var hon super gullig och skjutsa hem oss sen!
You are an angel...