2008-08-12

Obligada!

Så, hur hade jag det nu i Portugal? TOPPEN!
Vi landa i ett soligt Portugal på lördagseftermiddagen och möts av Don Freddo, Dolly och Holly. Lilla Holly hade blivit fyllt 1 år sen sist vi sågs (6 veckor) Det var inga stadiga gående ben, men hon hade lärt sig en hel del annat som att vinka, skicka slängpussar och annat gulligt som gjorde en glad. Bedårande lilla unge! Just love her...

I Dollys och hennes familjs lägenhet var det full rulle med hela tjocka släkten. Jag och Starsky bodde därför på ett superlitet och mysigt Hotel i hjärtat av byn Villa Real. Rummet var typ 1 kvm, hur litet som helst! Men vad gör det? Det är inte direkt där man tillbringar sina dagar på en solsemester. Från sidan på sängen var det knappt en halv meter till toaletten och till toaletten var det ingen dörr utan iställt skjutdörrar som ser ut som en duschkabin. Så låg en av oss i sängen och den adra satt på toa så kunde vi vinka till varandra genom det buckliga glaset. Jättekul med min risiga mage som jag hade i 3 dagar, ha ha!

Veckan gick väldigt fort! Jag och Strasky gick upp runt 9-tiden och kila alltid iväg samma cafe för lite frulle. Det här cafet hängde vi även på under kvällarna för att ta en drink eller två. Det mysiga i denna lilla by, vet inte om det är så generellt i Portugal, var att man inte gick på någon pub eller ute ställen för en drink. Man gick på cafe! Super mysigt!
Iaf, det jag skulle komma till, i början av veckan betala vi ca 10-12 euro för en brakfrukost. För varje dag som gick så blev priset bara billigare och billigare och till slut var vi nere på halva prist! Vi förstod inte varför först, men förstod sen att det berodde på att vi hängde med Dollys familj som är ganska välkända i Villa Real.

Efter frulle packa vi ihop våra strand prylat och pös iväg till lägenheten där alla andra höll till: Don Freddo, Dolly, Holly, Stora syrran till Dolly med sin son, lilla syster, pappa Tito, mamma, pappa Titos bror Tito och mammans syster.
Som ni förstår så tog det ganska lång tid innan vi kom iväg till stranden för lite sol och bad. Ibland kom vi inte ens iväg och låg och lapa vid poolen istället.
Både vid strand och pool var det superfint!

Nästan varje kväll var det middag runt kl 19.00. Antingen satt vi nere vid vattnet och hamnen eller på någon bakgata där bord och stolar var utplacerat på trottoraren.
Maten var jättegod! Vitlöksdränkta räkar och musslor (slurp!) mycket fisk var det och riktigt flottiga köttbitar.
Kan inte riktigt förklara, men allt var så speciellt! Mycket berodde nog på att denna lilla by inte har några turister, what so ever! Det var små kullerstensgator som tog oss förbi antingen superfina hus eller ruckel om vart annat. På torget varje torsdag var det marknad. I alla hörn var det cafeer som var fulla med familjer som satt och sippa på en espresso och en whiskey. Tydligt väldigt vanligt att hela familjen sitter uppe till sent på kvällarna, gammal som ung.
Även vi blev riktiga cafe besökare. Efter middag begav vi oss alltid till vårat frukost cafe för en kvälls dryck. Drinkar, expresso eller whiskey var favoriterna. En whiskey på detta cafe var ungefär som 6 st hemma! Helt galet!
Inte så konstigt att vissa blev lite runda under fötterna ibland... men faktiskt så var det en hyffsat lugn resa...

Så såg våra dagar ut på ett ungefär... Bortsett från några avstickare som tex när vi åkte till Spanien som låg rakt över. Det tog endast 10 minuter med båt över. Det var även där Starsky märkte sig för livet med sin Superman tatoo. Han har redan planerat och bygga på och att göra den större till nästa sommar.
För vi vill verligen åka tillbaka nästa år, men då i 2 veckor. En vecka är för lite....