2008-09-27

Smedjebacken

Tidig lördags morgon hoppa vi in i bilarna. Alla redo för en underbar helg på Tyskens landställe i Smedjebacken.
Vid lunchtid, efter fikapaus, matshopping och annat, gled vi in på parkeringen till Kråkbo som sommarstället så fint hette.
Alla höll vi på att sätta saliv i halsen! Det var så vackert!
1.4 hektar tomt med ett flertal hus och en liten bad plats.



Efter en guidad tur på den "lilla" tomten tog vi oss ut i skogen för lite svampplockning. Inte riktigt min grej... Inte heller Miss Kingsfield och hennes syster var speciellt upphetsade av svampplockningen så vi smet hem. Tanken var att vi skulle sitta och mysa nere vid vattnet med ett glas vin i handen, men tji fick vi, ingen nyckel!
När skogstöntarna (som vi kallade vår skogsälskare) kom tillbaka hade vi satt på grillen och förberett för korvgrillning.
Hela eftermiddagen sen satt vi på bastu husets ute plats och snacka goja. Vi körde leken "Jag har aldrig..." och det avslöjades en hel del snaskiga detaljer under kvällen. Vädret var toppen och vi kunde sitta ute hela kvällen!
Men lite senare när solen gått ner och vi kände oss lite frusna hoppa vi in i bastun och satt där till svetten rann. Självklart var vi då tvungna och ta oss ett dopp i sjön. Det blev ett naken bad utan dess like! Fick dock se bilder efteråt taget på mig och tysken framifrån springandes upp på land. Fyfan asså! Ni kan ju tänka er... Ett foto taget precis när inte en kroppsdel sitter på rätt ställe! (Anmälde mig till viktklubben måndagen efter...)

En 3-rätters var planerad senare. Men efter en hel dag/eftermiddag/kväll fullspäckad med aktiviteter och alkohol var vi ganska sega. Så efter Tyskens underbara, sjukt goda kantarell soppa, efterrätt och mer skitsnack var vi väldigt nöjda och stupa i säng. Klockan var nog inte mer en midnatt...

Klockan 07.30 vaknar jag och vi andra av att Cathy springer runt som en toka i huset och diskar, plockar och förbereder frukost. Hon hann även lägga en ansiktsmask människan. Hon är så söööt! Vi andra hade med oss små väskor som räckte till en övernattning. Lilla Cathy, hon hade med sig en hockeytrunk full med prylar! Förutom ansiktsmask hade hon även med sig ett nagellacks kit. Fast jag förstår henne... Är man en tvåbarns mamma så är väl en helg som denna rätta tiden för att ta hand om sig själv lite grann...

Efter frukost spådde Tysken oss i Änglakort. Riktigt läskigt faktiskt vad korten stämde på oss alla och de frågor vi ställde!
Scary...

Söndagen sprang iväg. Skogstöntarna gjorde en favorit i repis och begav sig ut i skogen. Vi andra tog oss en långpromenad innan vi gjorde i ordning lunchen, grillad fläskfilé och potatis gratäng. MUMMA!
Efter lunchen var vi mätta och belåtna och väldigt nöjda över vår helg i Smedjebacken. Skogstöntarna var super gulliga och gav oss en varsin påse med kantareller. Vi blev väldigt tacksamma... Lite skamsna kanske eftersom vi inte plockat nåt...

Tack brudar för en sån rar helg! Kan åka tillbaka anytime... Just love it!
Frid för själen...

Skogstöntarna